Коригував авіаудари по Харкову: СБУ затримала чергового агента рф

Коригував авіаудари по Харкову: СБУ затримала чергового агента рф

Правоохоронні органи затримали зрадника, який у перші дні повномасштабної війни коригував авіаудари по Харкову в "обхід" ППО. За ці дії йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Агенту військової розвідки росії вдалося тривалий час ухилятись від правосуддя.

У початкові дні вторгнення рф чоловік збирав дані щодо розташування та переміщення українських військ, які брали участь у боях за обласний центр.

Найбільший інтерес для нього представляли локації вогневих позицій комплексів протиповітряної оборони ЗСУ.

Ця інформація була особливо цінною для окупантів, оскільки це дозволяло російським бомбардувальникам обходити місто та вразити його, ухиляючись від ППО.

Перед звільненням регіону чоловік припинив контакти з російською розвідкою та практично не виходив з власного будинку на околицях обласного центру. Однак, незважаючи на це, правоохоронним органам вдалося виявити та затримати його в помешканні, де він переховувався.

За даними слідства, ворожим агентом виявився місцевий мешканець, який був завербований військовою розвідкою рф ще до початку повномасштабної агресії проти України. Його близький родич - одна з командирів російського диверсійно-розвідувального загону "Ірбіс", яка використовує псевдонім "Багіра". Саме вона була зв'язковою фігурою затриманого.

Отриману від свого родича інформацію "Багіра" передавала кадровому співробітнику російської розвідки для планування бойових операцій на східному фронті.

Наразі ворожому агенту оголошено підозру у державній зраді.

Зловмисник знаходиться під вартою. Йому загрожує 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Яу повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни атакували авто з цивільними у Херсонській громаді.

Головне