Координаційний штаб попередив про випадки шахрайства щодо родин полонених захисників

Координаційний штаб попередив про випадки шахрайства щодо родин полонених захисників

Шахраї почали використовувати соціальні мережі для знаходження контактів родичів. Вони пропонують передачу інформації про зниклих безвісти або полонених військовослужбовців за гроші.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Крім того, аферисти також можливість передачі медикаментів, одягу, продуктів або організацію телефонного зв’язку за певну винагороду. Іноді шахраї навіть обіцяють звільнити з полону за велику суму грошей, але після їх отримання зникають.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає уникати публікації особистої інформації у соцмережах та утриматися від передачі її невідомим особам. Важливо бути обережними та уважними, щоб не стати жертвами шахраїв.

У разі, якщо ви отримали пропозиції "допомоги" від незнайомців за винагороду, слід звернутися до Координаційного штабу та Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ.

Для зв’язку доступні месенджери Viber, WhatsApp, Telegram за наступними номерами телефонів:

  • (067) 650-83-32
  • (098) 087-36-01

Як писав "Ми-Україна" раніше, співробітники ДБР оголосили підозру двом керівникам служби тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині, які закуповували продукти для військових за завищеними цінами.

Головне