Конгресвумен з України Вікторію Спартц спіймали на порушенні правил носіння зброї

Конгресвумен з України Вікторію Спартц спіймали на порушенні правил носіння зброї

Республіканка Вікторія Спартц, конгресвумен від штату Індіана, опинилася в центрі уваги через інцидент у міжнародному аеропорту Вашингтона імені Даллеса. Їй висунуто звинувачення у порушенні правил зберігання зброї в аеропорту, пише CNN.

За даними Управління столичних аеропортів, Спартц порушила закон Вірджинії, який забороняє проносити вогнепальну зброю, вибухівку або електрошокери в термінал аеропорту. Офіс конгресвумен пояснив, що вона "випадково пронесла у своїй валізі порожній пістолет без магазину та патронів", про який не знала під час проходження огляду.

Управління транспортної безпеки підтвердило виявлення незарядженого пістолета калібру 380 мм в ручній поклажі пасажира. Спартц отримала повістку до суду Вірджинії, де це порушення класифікується як проступок 1-го класу.

Варто зазначити, що Вікторія Спартц - перший член Конгресу, народжений в Україні. Вона була обрана до Палати представників у 2020 році і з самого початку активно виступала за рішучу підтримку України США у протистоянні російській агресії. Втім на початку цього року вона змінила свою позицію, виступивши проти пакету іноземної допомоги, який включав 61 мільярд доларів для України.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив під час виступу у Бруклінському інституті Вашингтона, що Америка має постачати нові системи ППО Україні для захисту американського бізнесу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністри оборони України та США Рустем Умєров і Ллойд Остін 2 липня проведуть зустріч у Пентагоні для обговорення посилення партнерства та безпекової ситуації. 

Головне