Коломойському складно зібрати кошти на внесення застави у понад півмільярда гривень, – Лещенко

Коломойському складно зібрати кошти на внесення застави у понад півмільярда гривень, – Лещенко

Радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко заявив, що "токсичному" Ігорю Коломойському складно зібрати кошти на внесення застави у понад півмільярда гривень.

Про це він зазначив в інтерв'ю для "Ми-Україна".

За його словами, будь-які контакти Коломойського відслідковуються не тільки українськими спецслужбами, але й американськими.

При цьому заблоковані рахунки заважають фігуранту знайти необхідну суму.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд призначив на 11:20 6 вересня розгляд скарги захисту бізнесмена Ігоря Коломойського на рішення Шевченківського райсуду столиці про тримання його під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 509 млн гривень. Адвокат Олександр Лисак наголосив, що буде просити Київський апеляційний суд якнайшвидше призначив цю справу до розгляду.

За словами адвоката, Коломойський не має наміру вносити заставу у розмірі понад 509 млн грн до рішення апеляції.

Також Національне антикорупційне бюро (НАБУ) накладало арешт на активи колишнього бенефіціарного власника “ПриватБанку”, бізнесмена Ігоря Коломойського на 48 годин.  Як зазначається, правоохоронці також спрямували клопотання на арешт майна бізнесмена до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, бізнесмену Ігорю Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи 7 вересня оголосили про нову підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн. Дії осіб кваліфіковано за статтями 191, 209, 366 Кримінального кодексу України. Заступника керівника напрямку – директора департаменту міжбанківського дилінгу банку затримано у порядку ст. 208 КПК.

Головне