Колишньому працівнику МОН, який висміяв незалежність України, повідомлено про підозру

Колишньому працівнику МОН, який висміяв незалежність України, повідомлено про підозру

Колишньому працівнику Міністерства освіти і науки України, який висміяв незалежність України, повідомили про підозру у "приниженні національної честі та гідності українців". Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Посадовця звати Андрій Василенко, він до серпня 2023 року був державним експертом в групі з питань цифрової трансформації освіти і науки.

За інформацією Київської міської прокуратури, чоловік на власній сторінці у Facebook розмістив публікацію із заголовком "Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид".

У дописі Василенко зауважував, що незалежність не всім колишнім республікам СРСР пішла на користь. А незалежність України назвав "кидаловом" і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

Його звільнили з Міністерства освіти та науки за результатами дисциплінарного провадження, розпочатого одразу після скандальної публікації.

Також Василенку повідомили про підозру за статтею 161 Кримінального кодексу ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності".

Нагадаємо, у 2019-2023 роках Україна була найбільшим імпортером зброї у Європі та просідає четверте місце за імпортом озброєнь у світі. Про це повідомили у звіті Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби на фронті відбулося 123 бойових зіткнення. Найактивніше окупанти атакують позиції Сил оборони на Покровському, Курахівському і Лиманському напрямках. Про це повідомили у Генштабі.

Головне