Китай запустив ще п'ять супутників для наземної зйомки

Китай запустив ще п'ять супутників для наземної зйомки

Китай здійснив успішний запуск комерційної ракети-носія Lijian-1 (також відомої як Kinetica-1) Y4, яка вивела на задані світанково-вечірні сонячно-синхронні орбіти п'ять супутників. Запуск відбувся вранці 25 вересня, пише CGTN.

Ракета, розроблена компанією CAS Space, стартувала о 7:33 за пекінським часом з космодрому Цзюцюань, розташованого на північному заході Китаю. Цей космодром вже давно є ключовим об'єктом для китайських космічних запусків.

Серед п'яти виведених на орбіту супутників два є першопрохідцями супутникового угруповання компанії AIRSAT - це Jilin-1 SAR01A та Yunyao-1 21 і 22. За інформацією компанії-розробника, всі вони призначені переважно для наземної зйомки, метеорологічних спостережень та інших галузей застосування.

"Це вже четвертий запуск ракети такого типу, але перший вихід на орбіту світанку і заходу сонця, яка забезпечує краще покриття поверхні Землі і більше підходить для спостереження за суходолом", - пише видання. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що росія використовує китайські супутники для фотографування АЕС в Україні. Такі дії можуть розглядатися як потенційна підготовка до нападів на ці критично важливі енергетичні об'єкти. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава МЗС Болгарії Іван Кондов заявив, що коли Україна стане повноправним членом НАТО, то всі країни Північноатлантичного альянсу будуть у безпеці. 
 
 

Головне