Кількість загиблих у Туреччині та Сирії зросла до понад 5000 осіб

Кількість загиблих у Туреччині та Сирії зросла до понад 5000 осіб

Загальна кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок серії потужних землетрусів вже перевищила показник у 5 тис. людей. Пошуково-рятувальні роботи в обох країнах утруднюються несприятливими погодними умовами та пошкодженими транспортними шляхами, пише The Guardian. 

Кількість загиблих у Туреччині, за останніми офіційними даними, становить 3419 осіб. Ще 29 534 людини отримали ушкодження. Турецьке Управління з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій (AFAD) заявило, що має 11 342 повідомлення про обвалення будівель. З них наразі підтверджено 5775.

У Сирії число підтверджених смертей становить наразі 1602. Таким чином в обох країнах внаслідок смертоносних землетрусів, які перетворили тисячі будівель на руїни,  з життя пішла 5021 людина. 

ВООЗ заявила, що надсилає предмети першої необхідності, у тому числі набори для травм та невідкладної хірургії, а також активує мережу бригад невідкладної медичної допомоги.

"Зараз триває гонка з часом. З кожною хвилиною, з кожною годиною шанси знайти живих зменшуються", - сказав Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Марк Лоукок, колишній голова відділу ООН із гуманітарних питань, розповів, що ООН не можуть доправити гуманітарну допомогу постраждалим у ту частину Сирії, яка перебуває під контролем повстанців. Проти виступає уряд країни. Офіційний Дамаск дозволив транспортування допомоги в регіон лише через один прикордонний пункт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Посольство України в Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після землетрусу. Стан цих людей задовільний, загроз їхньому життю немає. 

Головне