"Київстар" після хакерської атаки відновив мобільний інтернет, однак поки не у всіх регіонах

Спеціалісти компанії "Київстар" продовжують роботи з відновлення мережі після масштабної хакерської атаки, що сталася 12 грудня. Нині у низці областей України крім зв'язку абонентам вже доступний і мобільний інтернет. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"Ця хакерська атака перетворилась в багатогодинний марафон роботи. Але наша мережа відновлюється після масштабної кібератаки. І нарешті ми можемо сказати, що LTE працює в низці областей!" - зазначили у "Київстар".

Водночас у компанії наголосили, що з міркувань безпеки поки не будуть розголошувати, де вже доступний LTE.

"Підключення все ще триває. Враховуючи небезпеку, ми поки не можемо повідомляти точні локації. Але якщо у вас світиться позначка 4G або LTE поруч з написом Kyivstar - це воно!" - йдеться у повідомленні.

Також у "Київстар" наголосили, що протягом минулої доби спеціалісти компанії:

  • відновили послугу міжнародного голосового роумінгу;
  • усунули проблему з обривами дзвінків;
  • майже повністю відновили послугу "Домашнього Інтернету";
  • стабілізували зв'язок в Києві.

"І ми дуже вдячні за їх витримку. Адже наразі понад 95% базових станцій мобільного зв'язку на підконтрольній Україні території - працюють. Сьогодні ми продовжуємо відновлювати послуги передачі даних. Поступово, але впевнено. Так, як вимагає цього безпека", - зазначили у "Київстар".

Як повідомляли "Ми-Україна", президент "Київстар" Олександр Комаров заявив, що хакерам вдалося зламати захист мобільного оператора "Київстар" через обліковий запис одного зі співробітників компанії.

Головне