Київ відбив масовану атаку дронів: подробиці нічного нападу

Київ відбив масовану атаку дронів: подробиці нічного нападу

Київ у ніч на 16 вересня зазнав чергової атаки російських безпілотників, яка стала вже восьмою з початку вересня. За словами голови Київської МВА Сергія Попка, ворог знову застосував ударні дрони для нападу на столицю.

Повітряна тривога в Києві була оголошена близько другої години ночі і тривала майже три з половиною години. На відміну від попередніх "нальотів", цього разу атака була особливо інтенсивною. Російські дрони наближалися до Києва з різних напрямків та групами.

"Сили та засоби протиповітряної оборони уразили в повітряному просторі навколо столиці майже два десятка БпЛА ворога!" - повідомив Попко.

Точну кількість та тип застосованого противником озброєння мають оприлюднити Повітряні сили ЗС України у зведенні.

За попередніми даними, жертв та руйнувань у Києві вдалося уникнути, зауважили в КМВА.

Нагадаємо, напередодні, 15 вересня, російські військові з літака Су-34 здійснили авіаудар по Харкову та його передмістю. Зафіксовано влучання в 12-ти поверховий багатоквартирний будинок, постраждали 43 особи, з який чотири - діти. Відомо про одну загиблу особу. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 15 вересня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1000 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили три танки, близько десятка броньованих бойових машин, 14 артсистем та одну РСЗВ.

 

 

Головне