Канада відправить Україні понад 2000 ракет CRV7 та іншу зброю

Канада відправить Україні понад 2000 ракет CRV7 та іншу зброю

Міністерство оборони Канади працює над тим, щоб направити Україні авіаційні ракети CRV7. Про це повідомив міністр національної оборони Канади Білл Блер, передає Reuters.

Також країна надсилає 29 дистанційно керованих збройових станцій німецького виробництва та 130 тисяч боєприпасів до стрілецької зброї.

CRV7 зняті Канадою з озброєння на початку 2000-х. Уряд підписав контракт на їх поступову утилізацію.

"Це питання кількох днів. Як тільки ми переконаємося, що ці боєприпаси можна безпечно транспортувати, то доставимо цей ресурс в Україну якнайшвидше", - зазначив міністр оборони Канади Біл Блер.

CRV7 – це канадська некерована авіаційна ракета калібру 70 мм із оперенням, що складається. Вона розроблена компанією "Брістоль Аероспейс" із Вінніпега і призначена для ударів з літаків і гелікоптерів по наземних цілях. 

Нагадаємо, восьмеро колишніх працівників SpaceX подали судовий позов проти її засновника та керівника Ілона Маска. Вони звинувачують мільярдера у сексуальних домаганнях та створенні ворожого робочого середовища, повідомляє агентство Bloomberg.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські морпіхи виявили плавця та відпрацювали заходи з порятунку людини, що опинилась за бортом. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

Головне