ЄС на цей рік прогнозує зростання ВВП України на 2,9%

ЄС на цей рік прогнозує зростання ВВП України на 2,9%

Зростання економіки України цьогоріч сповільниться до 2,9% із подальшим прискоренням до 5,9% у 2025 році. Про це повідомили в макропрогнозі, оприлюдненому на сайті Єврокомісії.

Після стійкості економіки у 2023 році, зростання сповільниться у 2024-му через "слабкі настрої, нові руйнування енергетичної інфраструктури внаслідок нападів Росії та брак робочої сили".

В енергетичному секторі за попередніми оцінками, на початку 2024 року було знищено від 30% до 40% енергетичних потужностей.

Єврокомісія прогнозує зростання ВВП у 2024 році на рівні 1% в ЄС і 0,8% в зоні євро. Водночас у 2025-му очікується, що ВВП у ЄС зросте до 1,6%, а у зоні євро – до 1,4%. 

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку ворог продовжує тиснути, але вже не "м'ясними штурмами", а використовуючи малі штурмові групи. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів офіцер артилерії 4 бригади НГУ "Рубіж" Володимир "Сонечко" Назаренко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені активи російських фізичних осіб для компенсації збитків, завданих Україні війною. Про це йдеться на сайті естонського парламенту.

Головне