ЄС хоче запровадити нові міграційні правила та обмежити авіасполучення з Білоруссю

ЄС хоче запровадити нові міграційні правила та обмежити авіасполучення з Білоруссю

Європейський Союз планує затвердити новий 10-пунктовий план боротьби з нелегальною міграцією напередодні саміту ЄС, який відбудеться 17-18 жовтня в Брюсселі. Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Головна мета нової стратегії - прискорити процес повернення мігрантів до країн їхнього походження. Також план передбачає посилення заходів проти гібридних загроз з боку росії та Білорусі, включаючи можливе посилення візової політики та обмеження авіасполучення з Мінськом.

Фон дер Ляєн також пропонує розглянути створення центрів для мігрантів, яким відмовлено в притулку, за межами ЄС. Цю ідею вже підтримала Польща, а Італія вже співпрацює в подібному форматі з Албанією.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з питань торгівлі надасть Україні кредит на суму 35 мільярдів євро, кошти планують повернути за рахунок прибутку від заморожених російських активів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, україна провела безпрецедентні за масштабами ремонтні роботи в енергетичній галузі цьогоріч

Головне