Якість повітря у Києві: у МВС пояснили звідки взявся смог

Якість повітря у Києві: у МВС пояснили звідки взявся смог

Київ стикається з погіршенням якості повітря, спричиненим задимленням від осередків пожеж в екосистемах. Основними причинами є зміна вітру, а також пожежі на торфовищах і відкритих територіях у Київській, Чернігівській та Сумській областях.

Про це повідомила МВС України.

За даними Укргідрометцентру, накопиченню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери сприяє слабкий північний і північно-східний вітер. Попри це, радіаційний фон залишається у межах норми.

Радимо обмежити перебування на вулиці”, - зазначає МВС України.

Рекомендується тримати вікна зачиненими, підтримувати водний баланс організму, а також використовувати маски або респіратори та очищувачі повітря.

Станом на 20 вересня, в цілому на території України рятувальники ліквідовують 21 масштабну пожежу в екосистемах, загальною площею близько 2200 гектарів. У ліквідації пожеж задіяно близько 860 осіб та 201 одиниця техніки Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також три пожежні потяги “Укрзалізниці”.

За словами синоптикині Наталки Діденко, найближче посилення вітру у Києві буде 25 вересня, що дає надію на розсотування повітря. Вона нагадала, що таке у Києві відбувається практично кожного року та додала, що “це - неприємно, але не катастрофа”.

Якщо домінує антициклон Serkan , без дощів та маловітряно - це, на жаль, сприяє зависанню пилу і суттєво погіршує якість повітря”, - повідомила Діденко.

Нагадаємо, вранці 20 вересня повідомили про тимчасове погіршення якості повітря через пожежі в Києві та області. Підвищений рівень концентрації зважених часток у повітрі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, штормова система "Борис" спричинила масштабні повені та зсуви в Північній Італії та Центральній і Східній Європі, призвівши до значних руйнувань та людських жертв.

Головне