Як Україна готується до опалювального сезону: що буде з ціною на газ

Як Україна готується до опалювального сезону: що буде з ціною на газ

Ціна на газ для українців не зміниться щонайменше до кінця квітня наступного року. На цьому наголосив очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних рад під головуванням президента України, йдеться у сюжеті "Ми-Україна".

Таким чином, всі побутові споживачі до кінця наступного опалювального сезону платитимуть 7,96 гривень за кубометр блакитного палива. 

Нині "Нафтогаз" нарощує видобуток, заповнює сховище та тісно співпрацює з місцевою владою для вчасного початку опалювального сезону та покращення стану розрахунків. Наразі природний газ залишається гарантованим, найбільш прогнозованим і стабільним джерелом енергії для всіх категорій споживачів, включно із виробниками тепла та електроенергії. 

"Група "Нафтогаз" активно готується до опалювального сезону. Зараз відбувається дуже активний процес накопичення природного газу в наших підземних сховищах, і ми впевнено пройдемо цей опалювальний сезон з теплом та природним газом.

Національна компанія "Нафтогаз" діє виключно в національних інтересах, тому ціни підвищуватися протягом наступного опалювального сезону не будуть, вони стабільні. Маю заспокоїти всіх українців, мільйони наших домогосподарств, наших споживачів - все буде в цьому відношенні абсолютно чітко, стабільно. Ціни залишаються без змін", - заявив очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Варто зауважити, що наступний опалювальний сезон стане вже другим поспіль, який Україна планує пройти на власному газі.

Головне