Ізраїльські танки заїхали у центр Рафаха

Ізраїльські танки заїхали у центр Рафаха

Попри широке міжнародне засудження Армія оборони Ізраїлю продовжує наземну операцію в Рафаху на півдні Сектору Гази, яку розпочала три тижні тому. Ізраїльські танки 28 травня вперше заїхали у середмістя населеного пункту, пише Reuters.

Важку броньовану техніку помітили поблизу Аль-Ауда, центральної пам'ятки Рафаха. 

У ЦАХАЛ подробиці операції не коментують, лаконічно відповівши, що їхні сили продовжують виконувати поставлені перед ним завдання. 

Місцеві розповіли ЗМІ, що Рахаф продовжує щоденно зазнавати танкових обстрілів та авіаційних ударів. Так, у неділю, внаслідок однієї з атак в наметовому таборі загинули не менше 45 палестинців, "більше половини з яких - діти, жінки та люди похилого віку".

Білий дім закликав Ізраїль зробити все можливе для захисту цивільного населення.

"Ізраїль має право переслідувати ХАМАС, і ми розуміємо, що внаслідок цього удару загинули двоє високопоставлених терористів ХАМАС, які несуть відповідальність за напади на ізраїльських цивільних осіб. Але, як ми ясно дали зрозуміти, Ізраїль має вжити всіх можливих запобіжних заходів для захисту цивільного населення", - наголосив представник Ради нацбезпеки.
 
Нагадаємо, напередодні між ізраїльськими військовими та єгипетськими прикордонниками на контрольно-пропускному пункті "Рафах" сталася перестрілка. В результаті інциденту загинув єгипетський солдат. Серед ізраїльтян втрат немає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, воєнізоване угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, публічно заявило про здійснення атаки на три кораблі в акваторії Індійського океану та ще двох - есмінців американського флоту -  в Червоному морі. Бойовики пояснили свої дії солідарністю з палестинцями у війні Ізраїлю проти угруповання ХАМАС. 


 
 

Головне