Італія також підпише угоду про безпеку з Україною

Італія також підпише угоду про безпеку з Україною

Італія найближчим часом також збирається підписати двосторонню угоду про безпеку з Україною.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, глава Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні під час виступу на слуханнях в об'єднаних комітетах у закордонних справах нижньої палати та у закордонних справах і оборони верхньої палати парламенту, передає Agenzia Nova.

За словами міністра, перемога росії над Україною призведе до російського домінування, а не до миру. Він зазначив, що уряд його країни рухається в тому ж напрямку, в якому вже є Франція та Німеччина. При цьому "угода, яку ми обговорюємо, підтверджує підтримку суверенітету та територіальної цілісності України" та її шляху європейської інтеграції.

Крім того, проєкт безпекової угоди підтверджує "беззастережне засудження російської агресії". Італія наразі ухвалила вісім пакетів військової допомоги Україні.

Антоніо Таяні наголосив, що "як і в угодах, підписаних Україною з іншими партнерами, також передбачена економічна допомога, прихильність до відновлення Одеси, гуманітарна підтримка та захист критичної інфраструктури".

"Ще одним важливим аспектом є підтримка реформ в Україні. Майбутнє Києва – в Європейському Союзі", - пояснив очільник італійського МЗС.

Він розповів, що ця угода "не буде юридично зобов'язуючою" і "не потребуватиме процедури ратифікації, але ми маємо намір забезпечити повне залучення парламенту". Водночас значення угоди, яку підпишуть, є "політичним і символічним" і посилає "чіткий сигнал: ми захищаємо міжнародне право".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, парламент Італії остаточно схвалив рішення уряду продовжити військову допомогу Україні у 2024 році.

Головне