Іран заявив про підтримку наступу бойовиків ХАМАС на Ізраїль

Іран заявив про підтримку наступу бойовиків ХАМАС на Ізраїль

Офіційний Тегеран виступив із привітанням палестинських бойовиків із нападом на Ізраїль у суботу, 7 жовтня. Заяву про підтримку угрупування ХАМАС озвучив Яхья Рахім Сафаві - радник Верховного лідера Ірану Алі Хаменеї, пише Reuters.

"Ми вітаємо палестинських бойовиків. Ми підтримуватимемо палестинських бойовиків до звільнення Палестини та Єрусалиму", - навело його слова видання. 

Так само позитивно дії бойовиків оцінили і в іранському МЗС. 

"Сьогоднішня операція відкрила нову сторінку в галузі опору та збройних операцій проти окупантів на окупованих територіях", - сказав представник відомства Нассер Канані. 

Державні ЗМІ Ірану показали кадри, на яких зображено як 7 жовтня члени місцевого парламенту піднімаються зі своїх місць і скандують наступне: "Смерть Ізраїлю" та "Ізраїль буде знищено". 

Як відомо, сьогодні, 7 жовтня, вранці палестинське ісламське угруповання ХАМАС напало на Ізраїль та випустило по країні більш як 5000 ракет. Ізраїльський прем'єр Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна перебуває у стані війни.

За останніми даними, внаслідок терористичної атаки ХАМАСу в Ізраїлі як мінімум 40 осіб загинуло, ще 740 – отримали поранення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у США відреагували на атаку ХАМАС по території Ізраїлю. Речниця Ради національної безпеки Білого дому США Едрієн Вотсон заявила, що Вашингтон засуджує напад і висловлює співчуття.

 
 

 

Головне