Ілон Маск потрапив до списку кандидатів на премію Сахарова 2023

Ілон Маск потрапив до списку кандидатів на премію Сахарова 2023

Депутати Європарламенту під час розширеного засідання Комітету із закордонних справ (AFET) за участі Комітету з розвитку (DEVE) та підкомітету із прав людини (DROI) визначили дев’ять претендентів на отримання премії Сахарова за свободу думки у 2023 році.

"Сьогодні ми представляємо номінантів на отримання премії Сахарова 2023 року за свободу думки. Це є початком процедури відбору кандидатів. Премія, яка присуджується Європейським парламентом за захист та просування прав людини, відображує всі ті загрози та виклики, з якими правозахисники стикаються по усьому світ. Цього року на премію Сахарова були висунуті дев’ять номінацій", - зазначив керівник AFET Девід Макалістер.

Три провідні політичні групи Європарламенту демократичного спрямування відразу у трьох номінаціях висунули на отримання премії Сахарова іранську правозахисницю Джину Максу Аміні, яка рік тому загинула від дій іранського режиму. Відповіддю на загибель цієї жінки стали масові протести в Ірані та демонстрації за дотримання прав жінок, проти учасників яких режим застосував масові репресії.

Як повідомляли “Ми-Україна”, працівники ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія. Вони побили чоловіка та незаконного утримали його у приміщенні військкомату.

Головне