Голові російського банку, який запроводжує "рубльову зону" на ТОТ, повідомили про підозру, - СБУ

Голові російського банку, який запроводжує

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру голові російського банку, який запроваджує “рубльову зону” в тимчасово захоплених регіонах України. Про це повідомляє СБУ.

Мова про Руслана Ареф’єва - голову правління російського ЦМРБанку, який фінансує війну рф проти України.

Для запровадження "рубльової зони" на ТОТ Ареф’єв за підтримки місцевих гауляйтерів відкрив більше 200 відділень російського банку в Криму, Донецьку та Луганську, а після захоплення частини Херсонщини та Запоріжжя фігурант організував там створення ще 27 "філій" окупаційної фінустанови. Здебільшого на базі захоплених відділень українських банків.

За вказівкою Кремля та Центробанку рф, фігурант запроваджує так звану “рубльову зону” в тимчасово захоплених регіонах України.

Після захоплення лівобережної Херсонщини та частини Запорізької області фігурант організував там створення ще 27 “філій” окупаційної фінустанови. Здебільшого відкриття банків відбувалося на базі захоплених відділень місцевих українських фінустанов.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Нагадаємо, 58-річному ексчемпіону у суперважкій вазі Майку Таксону несподівано стало погано прямо під час перельоту з у з Маямі до Лос-Анджелесу. Це сталось 27 травня, пише Sky News. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Київ звертався до Вашингтона з проханням зняти заборону на удари американською зброєю по військових об’єктах, розташованих на території росії. Про це повідомляє видання Spiegel.

Головне