Глава МАГАТЕ з обмеженим впливом прагне посилити ядерний контроль в Ірані, - Reuters

Глава МАГАТЕ з обмеженим впливом прагне посилити ядерний контроль в Ірані, - Reuters

Директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ)Рафаель Гроссі прилетів до Ірану, сподіваючись посилити ядерний контроль над країною. Про це повідомляє видання Reuters.

Утім, на думку аналітиків, його важелі впливу є обмеженими.

"Глава ядерного наглядового органу ООН відвідає Іран у час, коли ядерна програма Тегерана збагачує уран за крок до збройового рівня, а міжнародний нагляд залишається обмеженим", – йдеться у повідомленні.

Гроссі має зустрітися з іранськими офіційними особами, включаючи головного ядерного переговорника Алі Багері Кані та міністра закордонних справ Хоссейна Амірабдоллахіана.

Візит гендиректора МАГАТЕ збігається з конференцією з ядерної енергетики, яку Іран проводить в місті Ісфаган, де розташовані секретні об'єкти зі збагачення урану. 

Нагадаємо, довгоочікуваний дебют космічного корабля Boeing Starliner був відкладений за лічені години до старту. Як пише The Guardian, причиною послужила виявлена несправність в ракеті-носії Atlas V.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїль уночі атакував цілі ХАМАС у Рафаху на півдні сектора Гази. Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Це трапилося через кілька годин після того, як Ізраїль попередив палестинців про необхідність евакуюватися з частини міста перед наступом.

 

 

 

Головне