Грузинська влада саботує просування на шляху євроінтеграції, - Хухашвілі

Грузинська влада саботує просування на шляху євроінтеграції, - Хухашвілі

Грузинський політолог Гія Хухашвілі розповів, що влада Грузії саботує просування країни на шляху європейської інтеграції.

Про це він зазначив в ефірі програми "На часі" на "Ми-Україна". Зокрема, він розповів про те, як початок імпічменту президентці Саломе Зурабішвілі, який відбувається наразі, сприймають самі грузини.

"Це пожвавило політичну ситуацію в Грузії. Звісно, розсудливі люди розуміють, що дії влади шкодять державним інтересам. І навіть їх прихильники не дуже їх захищають", - наголосив Хухашвілі в ефірі програми.

Нагадаємо, в урядущій партії "Грузинська мрія" повідомили, що розпочинають процедуру імпічменту президентки Саломе Зурабішвілі через її поїздку до Європи, яку не схвалив уряд. Як зазначається, всупереч відмові з боку уряду 31 серпня Зурабішвілі вирушила проводити зустрічі з європейськими лідерами на підтримку надання Грузії статусу країни-кандидата на членство в ЄС. Це є порушенням Конституції та одна із двох підстав для імпічменту президентки.

"Конституція Грузії передбачає єдиний ефективний правовий механізм реагування на її порушення — це імпічмент. … Попри грубе порушення Конституції, у нинішній політичній ситуації неможливо довести процедуру імпічменту до кінця", — заявив голова урядущої партії Іраклі Кобахідзе.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Грузії заборонив президентці країни Саломе Зурабішвілі відвідати Україну 22-24 серпня. Згідно із законодавством Грузії, глава держави має право здійснювати закордонні візити лише за погодженням з урядом. У середу, 30 серпня, команда Зурабішвілі оголосила про старт її туру європейськими країнами. Він мав підтримати надання Грузії статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Головне