Голова ВР Стефанчук відвідав Японію та зустрівся зі спікером парламенту країни

Голова ВР Стефанчук відвідав Японію та зустрівся зі спікером парламенту країни

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відвідав Японію. Там він вже зустрівся зі спікером Палати представників Хіроюкі Хосодою.

Про це повідомила пресслужба апарату Верховної Ради. Як зазначається, сторони обговорили питання подальшої допомоги Україні, зокрема, оборонної, та посилення міжпарламентської співпраці.

"Розмова із Хіроюкі Хосодою — це перша надважлива зустріч у межах Парламентського саміту G7. Дякую колезі за запрошення взяти у ньому участь", - наголосив Стефанчук.

Спікер ВР також проінформував колегу про черговий злочин рф, скоєний у Костянтинівці Донецької області. Тоді країна-агресорка поцілила у ринок, де були мирні люди. Він закликав японську сторону не лише засудити злочинні дії росії, але й посилити допомогу Україні.

"Україна високо цінує послідовну позицію парламенту та уряду Японії, спрямовану на захист суверенітету й територіальної цілісності нашої держави", - підкреслив Стефанчук.

Крім того, Руслан Стефанчук передав спікеру Палати представників Японії Хосоді Постанову Верховної Ради. Там схвалено звернення до міжнародної спільноти про підтримку позиції Японії щодо її північних територій, які продовжують перебувати під окупацією рф.

Водночас Стефанчук закцентував на важливості послідовної реалізації домовленостей, досягнутих президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою.

При цьому спікер Палати представників Японії висловив щирі співчуття українському народові та родинам жертв скоєного росією теракту у Костянтинівці.

"Разом із партнерами з країн НАТО підтримували і будемо підтримувати Україну на всіх рівнях, зберігаючи наші цінні дружні партнерські відносини", — додав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою.

Головне