Глава Міноборони Британії Воллес не претендуватиме на пост генсека НАТО

Глава Міноборони Британії Воллес не претендуватиме на пост генсека НАТО

Голова Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що не стане новим генеральним секретарем НАТО. Це пов'язано з тим, що США хочуть продовжити повноваження нинішнього очільника Альянсу Єнса Столтенберга

Про це голова британського Міноборони розповів в інтерв'ю The Economist. За його словами, він не стане у вересні 2023 року наступним генсеком НАТО, адже США хочуть, щоб на посаді залишився Єнс Столтенберг.

"Цього не станеться", - повідомив Воллес.

Він також припустив, що Вашингтон після Столтенберга хоче бачити на цій посаді когось із чинних прем'єр-міністрів з країни-члена Альянсу. 

 При цьому видання The Economist називає ймовірним кандидатом очільника уряду Нідерландів Марка Рютте. Як зазначається, він нібито кілька разів відмовлявся від пропозиції. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес висловив бажання стати наступним генеральним секретарем НАТО. Це може відбутися після відставки нинішнього очільника Альянсу Єнса Столтенберга наприкінці 2023 року. За його словами, посада генсекретаря НАТО – це “робота, яку він хотів би отримати”.

Водночас Бен Воллес дав зрозуміти, що він також задоволений своєю нинішньою роллю міністра оборони в уряді Великої Британії.

Якщо відбудеться призначення Бена Воллеса, то він стане першим за останні двадцять років генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу, який представляє Британію. Раніше про таке бажання говорив і колишній британський прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Головне