Глава МІ-6 закликав росіян шпигувати на користь Британії, що допоможе зупинити війну в Україні

Глава МІ-6 закликав росіян шпигувати на користь Британії, що допоможе зупинити війну в Україні

Голова служби зовнішньої розвідки Великої Британії MI6 Річард Мур звернувся до росіян, які виступають проти війни в Україні, і закликав допомогти британським розвідкам. Зокрема, він попросив передавати Британії дані з рф. Про це він заявив під час виступу у британському посольстві у Празі.

За словами Мура, він сумнівається у можливості росії досягти успіхів в Україні. 

Також британський розвідник порівняв поточну ситуацію в Україні з Празькою весною 1968 року, коли Радянський Союз скасував лібералізаційні реформи.

"Оскільки вони (росіяни, - ред.) стають свідками продажності, внутрішньої боротьби та бездушної некомпетентності своїх лідерів - людського фактора у його найгіршому прояві - багато росіян борються з тими ж дилемами, що і їхні попередники у 1968 році", - заявив Мур.

При цьому він додав: "Я запрошую їх зробити те, що робили інші за останні 18 місяців, і об’єднатися з нами. Наші двері завжди відкриті... Їхні секрети будуть у безпеці з нами, і ми разом працюватимемо, щоб зупинити кровопролиття".

Крім того Мур назвав рішення Ірану надавати росії ударні дрони для ударів по Україні "безсовісним" і таким, що спровокувало внутрішні суперечки у Тегерані.

Згадав британець і про штучний інтелект. За його словами, наразі Китай та росія змагаються в освоєнні таких технологій, як штучний інтелект (ШІ) і квантові обчислення. На переконання Мура, штучний інтелект доповнить роботу розвідувальних агентств, однак замінити людей він не зможе.

"Унікальні характеристики агентів-людей у потрібних місцях стануть ще важливішими. Людський інтелект в епоху штучного інтелекту буде все частіше визначатися як те, що машини не можуть виконувати, хоча ми повинні очікувати, що межа можливостей машин буде просуватися з вражаючою швидкістю", - наголосив Річард Мур.

Як повідомляли "Ми-Україна", Кирило Буданов заявив, що деякі особи з найближчого оточення Володимира Путіна співпрацюють з українською розвідкою.

Головне