Фінляндія навічно закрила два КПП на кордоні з росією

Фінляндія навічно закрила два КПП на кордоні з росією

Прикордонна служба Фінляндії оголосила про постійне закриття тимчасових пунктів перетину кордону з росією, які не використовувалися з 2022 року. Відповідні дорожні знаки та маркування на обох ділянках вже демонтовано, пише Yle.

Йдеться про закриття КПП "Інарі" та "Парікалла", що у Лієксанському районі. Рух через перший пункт перетину був зупинений 1 листопада 2021 року, через другий - у травні 2022 року.

Видання зауважує, що для офіційної ліквідації цих пунктів пропуску Фінляндії необхідно внести зміни до урядової постанови про пункти перетину кордону. 

В Держприкордонслужбі країни додали, що згідно з чинною угодою між Гельсінкі та Москвою, ці пункти можуть бути знову відкриті в майбутньому, якщо виникне така потреба. Інфраструктура КПП залишиться на місці.

Як відомо, цьогоріч навесні уряд Фінляндії вже прийняв рішення залишити кордон з росією закритим на невизначений термін через кризу гібридної міграції. Крім того, вздовж східного кордону з рф у фінському місті Вааліма частково зведено загородження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Плавучі сади" та буї з лезами: Естонія анонсувала посилення захисту водного кордону з рф

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова МВС Фінляндії Лулу Ранне заявив, що його країні доводиться переживати численні випадки саботажу, кібератак і дестабілізації. Він додав, що отримані дані розвідки вказують на росію як головного винуватця.

Головне