Евакуацію з Харкова оголошувати підстав немає, - Терехов

Евакуацію з Харкова оголошувати підстав немає, - Терехов

Харківській міський голова Ігор Терехов заявив, що потреби в евакуації цивільного населення з Харкова наразі немає. На цьому посадовець наголосив  в ефірі марафону "Єдині новини".

"Сьогодні не йдеться про евакуацію Харкова. Ми навпаки приймаємо до міста людей з районів, де зараз йдуть активні бойові дії. Ми вже прийняли понад 6000 людей. Ми розміщуємо їх у гуртожитках, надаємо їм все можливе, щоб вони почували себе більш-менш захищеними", - зазначив Терехов.

Він розповів, що у Харкові функціонує спеціальний хаб, куди небайдужі містяни приносять речі першої необхідності, теплий одяг, ковдри, посуд тощо Також допомога надходить і від Офісу президента. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концентрації великого угруповання рф на кордоні з Сумщиною немає, - речник ОТУВ "Сіверськ"

Нагадаємо, ніч у Харкові пройшла відносно спокійно, а от вчора, 14 травня, обласний центр упродовж всього дня потерпав від обстрілів противника. Напередодні окупанти обстріляли три райони Харкова з різного виду озброєння, зокрема С-300, БпЛА та УМБП Д-30. Пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, заклад освіти та цивільні автомобілі. Крім того, 22 людини постраждали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у районах Лук'янців та Вовчанська на Харківському напрямку продовжують точитися запеклі бої. З певних ділянок українські захисники відійшли, перемістившись на вигідніші позиції. Ворог докладає зусиль для закріплення на зайнятих позиціях проте Сили оборони України не дають їм цього зробити.

 

Головне