Естонська компанія вироблятиме антидронові системи в Україні

Естонська компанія вироблятиме антидронові системи в Україні

Естонська компанія Frankenburg Technologies оголосила про плани з виробництва в Україні ракетних систем для протидії атакам дронів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія була заснована в січні за участю провідних естонських експертів у сфері оборони та технологій. Її мета – забезпечити вільний світ новітніми технологіями для успішного протистояння майбутнім конфліктам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова модель штучного інтелекту OpenAI o1 із можливістю міркувати: що може та кому доступна

Консультантом компанії є колишній головнокомандувач Збройних сил Естонії Мартін Херем, а стратегічним інвестором – генеральний директор Milrem Robotics Кулдар Ваарсі. Співзасновник Frankenburg Technologies Тааві Мадіберк також є генеральним директором Skeleton Technologies, естонської компанії, що спеціалізується на суперконденсаторах і співпрацює з Siemens.

Серед непрямих власників компанії – Маргус Ліннамяе, один із найбагатших підприємців Естонії. Колишній канцлер Міністерства оборони Кусті Сальм обіймає посаду виконавчого директора. Генеральним директором компанії в Україні став Сергій Кошман, який раніше працював в Офісі Президента України та Nokia Siemens Networks.

Bloomberg зазначає, що це підтверджує зростаючий інтерес європейських виробників зброї до відкриття виробничих потужностей в Україні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ілон Маск представив новий чип Neuralink, який “відновлює зір” навіть тим, хто втратив обидва ока.

Головне