Естонія запровадила посилений митний контроль на кордоні з росією

Естонія запровадила посилений митний контроль на кордоні з росією

З 8 серпня Естонія запровадила посилений митний контроль на кордоні з росією на всіх пунктах пропуску — у Нарві, Лухамаа і Койдулі. Про це повідомляє видання ERR.

В уряді Естонії пояснили, що такі заходи вжито для запобігання потраплянню санкційних товарів у росію.

"Найчастіше місцем призначення в декларації вказують треті країни. Практика показує, що на шляху до пункту призначення — який здебільшого розташований у країнах Азії — цей товар зупиняється на півдорозі, десь серед російських просторів. Серед таких товарів є багато підозрілих речей — наприклад, предмети військового або змішаного призначення, і готівка", – заявив міністр фінансів Естонії Юрген Лігі.

Він зазначив, що посилений контроль передбачає огляд кожного, хто виїжджає в росію. Пасажирів будуть опитувати, а у разі виникнення підозр або вибірково проводитимуть додатковий огляд особистих речей. Транспорт також буде підлягати ретельному контролю.

"Щодо товарів, то насамперед перевірятимуть документи. За необхідності оглядатимуть за допомогою рентгена. У деяких випадках товар можуть розвантажити, щоб перевірити його", — заявив Лігі.

Нагадаємо, у четвер, 8 серпня, відключення електроенергії в Україні не прогнозуються. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що КПП на кордоні з Росією найближчим часом не відкриють. Про це вона повідомила у коментарі Yle.

Головне