Ердоган попросив Маска збудувати завод Tesla в Туреччині та співпрацювати в галузі ШІ

Ердоган попросив Маска збудувати завод Tesla в Туреччині та співпрацювати в галузі ШІ

Президент Туреччини Реджеп Ердоган попросив генерального директора Tesla Ілона Маска побудувати сьомий завод з виробництва цих електромобілів у Туреччині, а також співпрацювати щодо штучного інтелекту й технологій Starlink. Про це повідомляє Reuters.

Ердоган і Маск розмовляли 17 вересня під час зустрічі в "Турецькому домі" — хмарочосі біля будівлі ООН у Нью-Йорку.

Американський підприємець зазначив, що багато турецьких постачальників уже працюють із Tesla, а Туреччина є одним з "найважливіших кандидатів" на будівництво наступного заводу.

Також Ердоган заявив під час зустрічі, що Туреччина відкрита для співпраці в галузі штучного інтелекту й супутникового інтернет-підприємства Starlink.

За словами Маска, його компанія SpaceX (яка займається будівництвом космічного транспорту) хоче співпрацювати з турецькою владою, щоб отримати необхідну ліцензію на надання супутникових послуг Starlink у Туреччині.

А ще Ердоган запросив Маска відвідати турецький аерокосмічний і технологічний фестиваль Teknofest в Ізмірі наприкінці вересня, і Маск сказав, що він «із задоволенням» приїде.

Ілон Маск також збирається зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу в Каліфорнії. Їхні переговори будуть зосереджені на технології штучного інтелекту.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у  Грузії заявили про підготовку держперевороту з українським слідом – в МЗС відреагували.

Головне