Ексзаступник голови ОПУ отримав підозру від НАБУ через незаконне збагачення

Ексзаступник голови ОПУ отримав підозру від НАБУ через незаконне збагачення

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили підозру колишньому заступнику керівника Офісу президента України (2019-2024 рр.).

За даними НАБУ, колишнього чиновника підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень.

"У період з 2020 по 2022 рр. посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн грн", - йдеться у матеріалах слідства.

У антикорупційних органах зазначили, що колишній заступник голови ОПУ придбав дві автівки - Mercedes-Benz і Volkswagen, два мотоцикли - Honda та BMW, три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

"Аби приховати наявність цього майна, посадовець оформив його переважну частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а згодом переоформив на себе", - додали у НАБУ.

Підозру експосадовцю оголосили відповідно до ст. 368-5 КК України.

У НАБУ імені фігуранта справи не розголошують. Однак у Бюро зазначили, що викриття злочину відбулося після публікації розслідування журналістів видання "Українська правда".

За даними деяких ЗМІ, підозру отримав колишній заступник голови ОП Андрій Смирнов.

Як повідомляли "Ми-Україна", НАБУ та САП оголосили підозру щодо незаконного збагачення народного депутата України на суму 11 мільйонів гривень.

Головне