Експерти МАГАТЕ знову зафіксували вибухи поблизу Запорізької АЕС

Експерти МАГАТЕ знову зафіксували вибухи поблизу Запорізької АЕС

Експерти МАГАТЕ, що працюють на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС, повідомили про вибухи на різних відстанях від станції. Незважаючи на це, пошкоджень об'єкта зафіксовано не було.

Про це йдеться в пресрелізі від 18 жовтня на сайті агенції.

Згідно з даними звіту, протягом останнього тижня не було зафіксовано пошкоджень на станції. Окрім цього, міжнародні спостерігачі отримали інформацію про плани щодо збільшення штатної чисельності персоналу ЗАЕС. Наразі на станції працюють майже 5000 осіб, а мета — довести кількість працівників до 6000.

Також команда МАГАТЕ продовжує огляд станції та її території. У звіті зазначено, що циркуляційний насос на блоці №4 досі працює, а ремонт пошкодженої пожежею градирні не проводиться. Фахівці також підтвердили нормальний рівень радіації на території станції та в Енергодарі.

Нагадуємо, представники Запорізької атомної електростанції, що перебуває під російською окупацією, поінформували експертів МАГАТЕ про вибух безпілотника поблизу станції. Інцидент стався 20 вересня, коли на підстанції 35/6 кВ, за 300 метрів від станції. Експерти повідомляють про щоденну військову активність у регіоні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Брянській області безпілотники атакували завод "Кремній ЕЛ", який є одним із провідних виробників мікроелектроніки в росії.

Головне