Допомагав у доставці сотень тонн кокаїну до США: експрезидента Гондурасу засуджено до 45 років ув'язнення

Допомагав у доставці сотень тонн кокаїну до США: експрезидента Гондурасу засуджено до 45 років ув'язнення

Хуан Орландо Ернандес - колишній президент Гондурасу - отримав вирок у 45 років ув'язнення в США. Покарання він отримав за обвинуваченням у сприянні транспортуванню понад 400 тонн кокаїну в Америку. Про це пише NBC News.

Суддя Кевін Кастель також наклав штраф у розмірі 8 млн дол., підкресливши, що це покарання має слугувати попередженням для високопоставлених осіб, які вважають себе захищеними від правосуддя.

Судовий процес, який тривав два тижні, привернув значну увагу в Гондурасі. Свідками виступили наркоторговці, які зізналися у численних вбивствах і стверджували, що Ернандес активно захищав впливових кокаїнових баронів.

Попри визнання вини присяжними, експрезидент продовжує наполягати на своїй невинуватості. Він заявив, що його несправедливо звинуватили, і намагався представити себе як борця з наркоторгівлею, який співпрацював з американською владою.

Суддя, однак, відкинув ці твердження, назвавши Ернандеса "дволиким політиком, який прагне влади" і використовував поліцію та армію своєї країни для захисту наркоторгівлі.

Прокурори стверджували, що Ернандес співпрацював з наркоторговцями з 2004 року, отримуючи мільйонні хабарі на шляху від сільського конгресмена до президента країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Мукачівської райради Михайлу Ланьо. Посадовця взяли під варту з можливістю внести 30 мільйонів гривень застави. Раніше у цій справі взяли під варту мера міста Андрія Балогу та ексчиновника міськради Артура Саміляка.

Головне