Дмитро Кулеба прокоментував видачу судом в Гаазі ордера на арешт Путіна

Дмитро Кулеба прокоментував видачу судом в Гаазі ордера на арешт Путіна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про видачу ордера на арешт російського президента Володимира Путіна.

Про це голова дипломатичного відомства заявив на своїй сторінці в Twitter. Він також підтримав видачу судом в Гаазі ордеру на арешт уповноваженої президента росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

"Колеса правосуддя крутяться: я вітаю рішення МКС видати ордери на арешт Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової у зв'язку з насильницькою передачею українських дітей", - написав Кулеба.

Голова МЗС наголосив, що міжнародні злочинці будуть притягнуті до відповідальності за крадіжку дітей з тимчасово окупованих територій України та за інші міжнародні злочини.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна. Також видано ордер на арешт уповноваженої президента росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової. У своїй заяві МКС зазначив, що є “розумні підстави” вважати, що російський лідер “несе кримінальну відповідальність” за “воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до російської федерації”.

Палата досудового провадження зазначає, що вважає ці ордери на арешт таємними. Це пояснюється “метою захисту потерпілих і свідків, а також з метою забезпечення розслідування”. Ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих прокуратурою 22 лютого 2023 року.

Головне