Дискредитація телемарафону є складовою інформаційної війни рф проти України,- ОП

Дискредитація телемарафону є складовою інформаційної війни рф проти України,- ОП

Телемарафон "Єдині новин" є джерелом перевіреної інформації та методом боротьби з російською пропагандою.На цьому наголосив радник голови Офісу президента Сергій Лещенко.

За його словами, якщо телемарафону не буде, в медіапросторі виникне хаос. Усі спроби його дискредитувати є частиною російської пропаганди.

"Телемарафон створений для того, щоб бути джерелом верифікованої інформації, а не фейків. Власне кажучи, частина російської інформаційної війни рф проти України ведеться шляхом дискредитації марафону. Розуміючи, що якщо не буде марафону, то виникне медіахаос, а в таких умовах значно легше послабити суспільство внутрішньо перед російською агресією", - пояснив Лещенко.

Нагадаємо, днями під час години запитань до уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що марафон "Єдині новини" не зупинить своє функціонування, також незмінною залишиться його структура. Він наголосив на тому, що росія не припиняє ведення інформаційної війни і телемарафон допомагає "перебивати" всі пропагандистські наративи агресора.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за І квартал 2024 року в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" було реалізовано комунікацію 12 важливих загальнонаціональних соціальних промо кампаній. Ще чотири спеціальні промо кампанії було ініційовано та реалізовано безпосередньо самим марафоном.

Головне