Дипломати G7 зустрілися з телеканалами марафону Єдині новини та Freedom

Дипломати G7 зустрілися з телеканалами марафону Єдині новини та Freedom

Дипломати країн Великої сімки "G7" зустрілися з керівниками Ми-Україна, Суспільного Мовлення, медіагруп Starlight Media, 1+1 Media, Inter Media Group, МПІУ, які створюють телемарафони Єдині новини, та Freedom.

Під час зустрічі обговорили, що відбувається в інфопросторі України, як працюють та які результати мають марафони Єдині новини та Freedom, проблеми і сучасні виклики в медіа. Учасники мали змогу висловити застереження і переконатися, що українські телеканали незалежні та неупереджені.

В обговоренні взяли участь: генеральний продюсер Ми-Україна Юрій Сугак, СЕО медіагрупи Starlight Media Олександр Богуцький, СЕО медіагрупи 1+1 Media Ярослав Пахольчук, директор компанії Національні інформаційні системи Inter Media Group Назім Бедіров, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Андрій Таранов, координатор телемарафону Владислав Матяш, гендиректорка Мультимедійної платформи іномовлення Freedom Юлія Островська та заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

Серед представників країн Великої сімки були посол Японії Мацуда Кунінорі, пані посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, дипломати посольств США, Італії, Франції, Німеччини, Канади та Британії.

Посол Японії Мацуда Кунінорі розповів, що дипломати мали на меті отримати інформацію з "перших вуст” щодо того, як в Україні підтримують незалежні, чесні та об’єктивні медіа як у мирний час, так і під час війни.

Подібна дискусія відбулась вже вдруге. Ініціаторами стали українські медіа. Водночас представники G7 заявили, що рішення об’єднати телеканали у марафон на початку повномасштабної російської агресії було правильним. Це допомогло вистояти в інформаційній війні та захистити світ від брехні рф.

За словами заступника голови місії посольства Італії в Україні Франческо Пеше, подібні зустрічі з представниками медіа є важливими. Він зазначив, що вони дають можливість країнам G7 краще зрозуміти, що відбувається в інфопросторі під час війни.

Тимчасовий повірений у справах посольства США в Україні Роберт Нідем додав, що представники ЗМІ часто ставали мішенями на передовій з боку росіян: вони гинули, їх захоплювали в полон та катували.

"Тож це справжній доказ хоробрості журналістів у цій країні, що вони продовжують висвітлювати війну, їздити на передову, а потім розповідати суспільству про те, що відбувається", - заявив Нідем.

imgonline-com-ua-Resize-7LMJgRHbO8NpykH.jpg (282 KB)

imgonline-com-ua-Resize-thAM2wnBJo.jpg (316 KB)

imgonline-com-ua-Resize-zAGbvawSwlL4Kk.jpg (173 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, країни G7, до якої входять Велика Британія, США, Японія, Німеччина, Канада, Франція та Італія, за результатами дводенної зустрічі міністрів торгівлі домовилися створити більш надійні ланцюги поставок стратегічних мінералів, які використовуються в мікросхемах та електромобілях. 

Головне