ДБР затримало правоохоронця за "кришування" шахрайського кол-центру

ДБР затримало правоохоронця за

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження щодо правоохоронця, який налагодив "кришування" шахрайського кол-центру. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зловмисник, перебуваючи на посаді, запропонував своєму знайомому відкрити шахрайський кол-центр, який би виманював гроші у громадян України та іноземців. За свої “послуги” він обіцяв покривати діяльність кол-центру, вимагаючи за це 16 000 доларів США щомісяця.

Зловмисника було затримано під час отримання обумовленої суми. Під час обшуку його помешкання виявлено майже 16 грамів кокаїну. 

Слідство встановило, що, працюючи в правоохоронних органах, зловмисник незаконно збагатився на суму понад 15 мільйонів гривень. 

Його обвинувачують у ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 368-5 (Незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

Як повідомляли “Ми-Україна”  раніше, контррозвідка Служби безпеки України викрила та затримала російського інформатора, який намагався допомогти рф здійснити прорив на Донеччині.

Головне