ДБР оголосило підозру двом колишнім беркутівцям за розстріли на Майдані

ДБР оголосило підозру двом колишнім беркутівцям за розстріли на Майдані

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому командиру роти спецрозділу “Беркут” УМВС України в м. Севастополі та одному з його підлеглих. Їх підозрюють у причетності до масових розстрілів активістів Майдану Незалежності у 2014 році.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідством встановлено, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві ці “беркутівці” за наказом вищого керівництва відкрили вогонь по мітингувальниках з вогнепальної зброї, спорядженої патронами з свинцевою картеччю.

Внаслідок їхніх дій загинули троє протестувальників, а ще троє отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Саме їхні постріли, за версією слідства, стали каталізатором для подальшого розгортання жорстокого насильства з боку інших спецпідрозділів “Беркута” та внутрішніх військ МВС, що призвело до загибелі 48 та поранення 90 учасників Євромайдану.

Після цих подій, командир Севастопольського “Беркута” разом зі своїми підлеглими, щоб уникнути відповідальності, втекли до Севастополя, де згодом перейшли на бік окупантів та сприяли анексії Кримського півострова.

Наразі у рамках розслідування цього епізоду злочинних діянь тривають слідчі дії.

За вчинення цих злочинів командиру Севастопольського “Беркута” та його підлеглому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за матеріалами Служби безпеки України,  агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі, було ув’язнено на 15 років.

Головне