Британія запровадила нові санкції проти Білорусі: під обмеження потрапили відразу кілька галузей

Британія запровадила нові санкції проти Білорусі: під обмеження потрапили відразу кілька галузей

Велика Британія запровадила нові обмежувальні заходи проти Республіки Білорусь. Зокрема, Білорусі заборонили імпортувати до Сполученого Королівства золото, цемент, деревину та каучук. Відповідну інформацію оприлюднило Посольство Великої Британії.

У дипвідомстві наголосили, що розширили санкції проти Білорусі через її підтримку війни росії проти України.

"Нові обмеження стосуються експорту товарів з Білорусі, які є джерелами доходу для режиму Лукашенка, а також не дозволять росії обійти уже наявні санкції", - йдеться у повідомленні.

Крім заборони імпорту золота, цементу, деревини та каучуку також було обмежено і доступ для РБ до британських фінансових ринків. Відтепер білоруси не зможуть експортувати банкноти та обладнання, а також товари, технології і матеріали, які можна використати для виробництва хімічної та біологічної зброї. 

Також санкції запровадили і проти білоруські ЗМІ - відтепер соцмережі та інтернет-провайдери мають обмежити доступ до їхніх вебсайтів.

"Нові норми дозволяють уряду застосовувати санкції до ширшого кола людей, які підтримують режим: близьких родичів тих, хто вже потрапив під санкції, помічників, радників тощо", - наголосили у дипвідомстві.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Білорусі та її самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Зокрема, під обмеження потрапив літак Лукашенка.

Головне