Британія спільно з Польщею збудують в Україні два тимчасові селища для біженців за $12,3 млн

Британія спільно з Польщею збудують в Україні два тимчасові селища для біженців за $12,3 млн

На Полтавщині та Львівщині будуть зведені тимчасові селища для українців, які втратили житло внаслідок повномасштабної війни, яку в країні понад рік тому розв'язала росія. Реалізацію проєкту спільно профінансують Велика Британія та Польща.

Відповідну заяву зробив очільник британського МЗС Джеймс Клеверлі у вівторок, 27 березня, пише Reuters.

За його словами, Британія на ці цілі виділить 10 млн фунтів (12,3 млн доларів). Він додав, що анонсовані тимчасові селища зможуть дати прихисток понад 700 людям.

"Упродовж минулого року (президент росії Володимир) Путін продовжував завдавати ударів по цивільних будинках та інфраструктурі, при цьому українському народу доводилось платити високу ціну. Це нове партнерство між Великобританією та Польщею допоможе забезпечити світлом, теплом і житлом тих, хто найбільше потребує", - вказано у заяві Клеверлі.

Нагадаємо, днями на Київщині запрацювало ще одне модульне містечко для українців, які через бойові дії залишились без житла. Такі ж містечка в області є також у Бучі,  Василькові, Іванкові, Макарові, Кухарях та інших містах. Загалом їх нараховується 16 одиниць.

Минулого місяця двоповерхове модульне містечко для переселенців відкрили у Львові. Зараз там мешкають понад 700 людей. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Білорусі заявили, що попросили рф розмістити у себе ядерну зброю на тлі загроз з боку Північноатлантичного альянсу. У МЗС Білорусі поскаржились на нарощування “сусідніми країнами-членами НАТО військового потенціалу поблизу наших кордонів”, а також санкції.

Головне