Боррель про удар рф по Харкову: Європа має терміново посилити ППО України

Боррель про удар рф по Харкову: Європа має терміново посилити ППО України

Європа має терміново посилити протиповітряну оборону України. Відповідну заяву зробив високий представник ЄС Жозеп Боррель після удару російських окупантів по будівельному гіпермаркету у Харкові 25 травня.

Євродипломат засудив напад росії на цивільних та наголосив на необхідності притягнути до відповідальності російських злочинців.

"Я рішуче засуджую жахливі напади росії на місто Харків, зокрема на переповнений торговельний центр, убивства та пораненнями мирних жителів.  

Усі виконавці цих та інших російських військових злочинів будуть притягнуті до відповідальності", - наголосив Боррель.

Водночас він додав - Україна терміново потребує посилення ППО, оскільки це допоможе врятувати життя українців.

"Ці систематичні російські злочини проти мирного населення та цивільної інфраструктури знову підкреслюють необхідність для Європи терміново збільшити підтримку протиповітряної оборони: вона рятує життя та захищає українські міста", - заявив високий представник ЄС.

Як повідомляли "Ми-Україна", вдень 25 травня російські окупанти двома КАБами атакували будівельний гіпермаркет "Епіцентр" у Харкові. На момент удару у будівлі перебували як працівники магазину, так і відвідувачі. За останніми даними, внаслідок ворожої атаки загинули 12 осіб. 

Головне