Боррель: Потрібно зберігати єдність у підтримці України, бо якщо вона програє - ми теж

Боррель: Потрібно зберігати єдність у підтримці України, бо якщо вона програє - ми теж

Глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що потрібно зберігати єдність у підтримці України, бо якщо вона програє - Європа теж.

Про це він заявив під час виступу перед послами ЄС. За його словами, Європі необхідно зберігати одностайність та єдність у підтримці України.

Боррель зазначив, що саме Євросоюз надає Україні найбільшу підтримку, адже згідно з цифрами, це не Сполучені Штати. Те, що є неприйнятним для українців у вимірі людських втрат, є прийнятним для росіян у короткостроковій перспективі, наголосив європейський посадовець.

"Російські втрати є дуже важливими, але росія може поповнювати сили. Вона готова принести в жертву навіть більше людей. … До Путіна Сталін був переконаний, що кількість сама собою є джерелом якості, коли людське життя не має значення та не цінується", - пояснив Жозеп Боррель.

Таким чином єдиним рішенням є продовження допомоги Україні, тож треба і надалі бути об’єднаними навколо цього. За словами Борреля, “ставкою є наші ключові цінності”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, провівши кілька днів у різних містах України високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель краще зрозумів, що таке війна, зізнався він.

Головне