Битва за Часів Яр у розпалі: у 80 ОДШБр розповіли про оперативну обстановку

Битва за Часів Яр у розпалі: у 80 ОДШБр розповіли про оперативну обстановку

Підрозділи російської армії продовжують спроби наступу на Часів Яр, що у Бахмутському районі Донеччини. Інтенсивність бойових дій тримається висока, тенденції до її зниження не спостерігається, розповів спікер 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Роман Гасько.

"Битва за Часів Яр зараз у розпалі... Інтенсивність тримається висока вже досить тривалий проміжок часу і тенденції до зниження ми не спостерігаємо. У ворога є достатня кількість артилерійських боєприпасів та особового складу. Противник використовує свою перевагу у деяких компонентах і, відповідно, налаштований на подовження діяльності у напрямку міста", - зазначив він.

У 80 ОДШБр розповіли також, що на вказаному відтинку фронту сили армії постійно здійснюють перегрупування та міняють свою тактику.

"Маємо розуміти, що противник добре засвоює уроки з кожної битви, яку проводить. Він вносить корективи у свою діяльність, на тих чи інших напрямках підбирає ріні способи для ведення своїх дій. Тактичні ходи, як з нашого боку, так і з їхнього, постійно змінюються", - пояснив Гасько. 

За його словами, оскільки окупація Донеччини в адмінмежах області є однією з пріоритетних цілей ворога, він сконцентрував тут величезну кількість живої сили та засобів ураження.

"Увесь Краматорський напрямок перейшов в одну суцільну лінію оборони", - підсумував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронцям відомо про взяття росіянами в полон до 40 цивільних жителів Вовчанська на Харківщині. Цими людьми окупанти прикриваються як живим щитом. Евакуація з міста наразі неможлива. 

Головне