Біля берегів Греції знову затонув човен з мігрантами: загинули щонайменше чотири жінки

Біля берегів Греції знову затонув човен з мігрантами: загинули щонайменше чотири жінки

Мігранти продовжують гинути у пошуках кращого життя у Європі. Так, ще щонайменше четверо мігрантів загинули у східній частині Егейського моря поблизу Греції, повідомляє The Washington Post.

За даними видання, невеликий човен з мігрантами зазнав аварії неподалік від острова Самос. Люди прямували до Греції з сусідньої Туреччини. 

Як повідомили у береговій охороні, врятувати після аварії човна вдалося п’ятьох людей. Однак точна кількість жертв невідома, оскільки незрозуміло, скільки мігрантів було на човні спочатку. 

Рятувальникам вже вдалося дістати з води тіла чотирьох жінок. До пошуково-рятувальної операції було залучено три патрульні катери берегової охорони, приватне судно та гелікоптер ВПС. Також пошукові роботи проводилися і на суші - рятувальники сподівалися знайти когось із вцілілих.

Згодом на Самосі берегова охорона виявила кілька мігрантів. Однак незрозуміло - вони прибули у Грецію на цьому човні чи раніше окремо.

Причини аварії човна з мігрантами наразі невідомі. Також немає інформації щодо національності загиблих.

Нагадаємо, Греція розташована вздовж одного з найпопулярніших маршрутів мігрантів до ЄС. Часто для таких мандрівок мігранти, які прямують з Близького Сходу, Африки та Азії, використовують надувні човни, які є не надто надійними.

Як повідомляли "Ми-Україна", у водах Ла-Маншу біля французького узбережжя в ніч 15 вересня загинуло восьмеро людей, намагаючись нелегально перетнути протоку з Франції до Англії.

Головне