Бельгія може передати Україні свої F-16: що про це відомо

Бельгія може передати Україні свої F-16: що про це відомо

Бельгія вивчає можливість постачання Україні своїх винищувачів F-16. Про це повідомив бельгійський прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо на полях Генеральної асамблеї ООН.

"Ми звернулися до Міністерства оборони з проханням перевірити, чи повністю вичерпано термін експлуатації наших літаків", - зазначив Де Кроо.

Разом з тим він наголосив, що важливо з'ясувати, як ці літаки ще можуть послужити Україні.

"Ми повинні розглянути всі варіанти. Якщо вони якимось чином ще придатні для використання, то ми обов'язково повинні це розглянути", - заявив очільник уряду бельгії.

За його словами, Україна могла б використовувати бельгійські винищувачі не для виконання бойових завдань, а наприклад для тренувань.

"Може статися так, що Україна використовуватиме бельгійські літаки лише для тренувань. Тоді вимоги будуть іншими",  - пояснив де Кроо.

Раніше стало відомо, що Бельгія долучиться до навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Зокрема, країна направить у Данію два літаки, які використовуватимуть під час тренувань.

Як повідомляли "Ми-Україна", процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 за кордоном набрав обертів, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Головне