Байден зателефонував Нетаньяху та наголосив, що США підтримують Ізраїль і право країни захищатися

Байден зателефонував Нетаньяху та наголосив, що США підтримують Ізраїль і право країни захищатися

Байден зателефонував Нетаньяху та наголосив, що США підтримують Ізраїль і право країни захищатися. Про це повідомило видання Times of Israel.

Нетаньяху подякував Байдену за підтримку і сказав йому, що буде потрібна "тривала і потужна кампанія, в якій Ізраїль переможе".

Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розраховує до кінця суботи, 7 жовтня, завершити зачистку терористів ХАМАС, які проникли на ізраїльську територію. Про це повідомив речник ЦАХАЛ Річард Гехт передає видання CNN.

"Ми дуже зосереджені на порятунку сил, де тривають бої, поки ми говоримо, і на боротьбі з цими терористами, сподіваюся, до кінця дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів", — сказав Гехт в інтерв’ю.

Як відомо, сьогодні, 7 жовтня, вранці палестинське ісламське угруповання ХАМАС напало на Ізраїль та випустило по країні більш як 5000 ракет. Ізраїльський прем'єр Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна перебуває у стані війни.

За останніми даними, внаслідок терористичної атаки ХАМАСу в Ізраїлі як мінімум 40 осіб загинуло, ще 740 – отримали поранення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у США відреагували на атаку ХАМАС по території Ізраїлю. Речниця Ради національної безпеки Білого дому США Едрієн Вотсон заявила, що Вашингтон засуджує напад і висловлює співчуття.

Головне