B Бундестазі закликали дозволити Україні атакувати цілі в рф

B Бундестазі закликали дозволити Україні атакувати цілі в рф

Київ звертався до Вашингтона з проханням зняти заборону на удари американською зброєю по військових об’єктах, розташованих на території росії. Про це повідомляє видання Spiegel.

Депутати з правлячої Соціал-демократичної партії і опозиційного ХДС приєдналися до заклику Парламентської асамблеї НАТО зняти обмеження на використання західної зброї, яку передають Україні.

Депутат та експерт із питань оборони СДПН Андреас Шварц в інтерв'ю газеті Rheinische Post сказав, що заборона для України використовувати передане озброєння для ураження цілей на російській території дає перевагу росії.

"Путін холоднокровно користується нашими обмеженнями на використання західної зброї", - наголосив він. "Там російська армія з території росії абсолютно спокійно обстрілює друге за величиною місто України, тому що в України немає достатніх засобів ППО, а в української армії зв'язані руки", - зазначив він.

Нагадаємо, Нідерланди спільно з іншими країнами, що володіють системою ППО Patriot, хочуть зібрати і передати Україні цю систему в короткостроковій перспективі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, попри широке міжнародне засудження Армія оборони Ізраїлю продовжує наземну операцію в Рафаху на півдні Сектору Гази, яку розпочала три тижні тому. Ізраїльські танки 28 травня вперше заїхали у середмістя населеного пункту, пише Reuters.

Головне