Австрійський енергогігант OMV заявив, що не збирається відмовлятися від російського газу

Австрійський енергогігант OMV заявив, що не збирається відмовлятися від російського газу

Австрійський нафтогазовий концерн OMV продовжить купувати газ з росії. Відповідну заяву озвучив очільник компанії Альфред Штерн, пише Financial Times.

За його словами, OMV і надалі більшою мірою покладатиметься на російський ресурс попри те, що у концерну є низка альтернативних джерел постачання.

Штерн розповів, що попри повномасштабну війну, яку росія веде в Україні вже понад півтора роки, його компанія не має наміру відмовлятись від довгострокового контракту з російським монополістом "Газпромом", підписаним у 2018 році.

"Поки "Газпром" надаватиме… ми продовжуватимемо брати ці обсяги у "Газпрому"... Ми як промислова компанія зобов'язані гарантувати використання цих джерел, якщо вони дозволені законом", - наголосив він.

На запитання щодо його ставлення до запровадження санкцій проти енергоносії з рф Штерн відповів, що цим питання "займаються політики", а "усунення певних джерел (ресурсів) призведе до зростання цін".

FT наголошує, що в той час, як ФРН та Чехія скоротили імпорт газу з рф до нуля, Австрія, так само як і Угорщина, майже не мала прогресу у зниженні своєї залежності від російського ресурсу. В австрійському Міненерго це визнають. Так, у червні очільниця відомства Леонора Гевесслер заявила, що її країна робить недостатньо та звернулась до місцевих енергокомпаній з закликом до більш потужних заходів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронні органи Молдови розкрили агентурну мережу, що діяла на території республіки, нібито пов’язану з росією. Фігурантами кримінальної справи є двоє громадян Молдови і двоє росіян.

Головне