АРМА продасть понад 260 картин Медведчука: на що підуть виручені кошти

АРМА продасть понад 260 картин Медведчука: на що підуть виручені кошти

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) анонсувало продаж витворів мистецтва, які до арешту належали колишньому лідеру забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку. 

Реалізації підлягають 264 картини зрадника України. Серед них і портрет самого кума Путіна, викладений із бурштину. Їх під управління АРМА було передано за рішення суду. 

Фахівці Агентства вже здійснили повторний огляд творів мистецтва. У переліку, серед інших роботи українських живописців Йосипа Бокшая, Гаврила Глюка, ікони з бурштину та бісеру. Незабаром буде оголошений їх продаж. 

"Усі кошти від продажу полотен поповнять держбюджет України", - йдеться у повідомленні. 

Попередньо, оціночну вартість картин в АРМА не називали. Втім, мистецтвознавці вважають, що, до прикладу, пейзажі Бокшая можуть вартувати 20-25 000 доларів, а полотна Адальберта Ерделі - до 50 000 доларів.

Нагадаємо, у березні АРМА розпочало процес продажу арештованої яхти Медведчука Royal Romance. Це перший в історії України та практиці Агентства випадок реалізації арештованого активу за кордоном, арешт відбувся у Хорватії на підставі накладених санкцій, які ввів ЄС після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Організатори торгів як очікується, будуть обрані вже наступного тижня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у реєстрі заарештованих активів АРМА наразі перебуває 1064 об'єктів, які повністю належать росії. Водночас законодавча база, якою керується Агентство не дає змогу реалізувати на практиці ті можливості, які має відомство.

Головне