Україна отримала 1,9 мільярдів євро безумовного фінансування від ЄС, - Міністерство фінансів

 Україна отримала 1,9 мільярдів євро безумовного фінансування від ЄС, - Міністерство фінансів

Європейський Союз виділив Україні третій транш макрофінансової допомоги на 1,9 мільярда євро з великого пакета на 50 мільярдів євро у межах програми Ukraine Facility. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

"До Державного бюджету України надійшов транш безумовного фінансування (Pre – financing) обсягом 1,9 млрд євро від Європейського Союзу. Кошти передбачені фінансовим інструментом ЄС Ukraine Facility", - ідеться у повідомленні.

Наступні транші в межах інструменту Україна отримуватиме щоквартально, за умови виконання індикаторів визначених у Плані України.

Як вказано, від початку повномасштабної війни ЄС надав Україні майже 35 мільярдів євро прямої бюджетної допомоги.

"Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності, а також дозволяють забезпечувати фінансування пріоритетних бюджетних потреб. ЄС є ключовим партнером України, який продовжує відігравати вирішальну роль у пришвидшенні нашої перемоги та зміцненні економічної стійкості країни", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, Хуан Орландо Ернандес - колишній президент Гондурасу - отримав вирок у 45 років ув'язнення в США. Покарання він отримав за обвинуваченням у сприянні транспортуванню понад 400 тонн кокаїну в Америку. Про це пише NBC News.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російських окупантів обстріляла Донецьку область, внаслідок чого загинув один чоловік, поранення отримали ще семеро людей.

Головне