У Кривому Розі стався землетрус

 У Кривому Розі стався землетрус

У Кривому Розі на Дніпропетровщині ввечері 8 жовтня стався землетрус магнітудою 3,3. 

Спочатку про підземні поштовхи повідомили місцеві пабліки, а вже потім про нього заявив Головний центр спеціального контролю.

Зазначається, що поштовхи було відчутно близько 19:35.

Як зазначає EMSC (Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр), епіцентр зафіксували на глибині 8 км. Під час землетрусу люди могли відчути незначне тремтіння землі.

Епіцентр землетрусу залягав на глибині восьми кілометрів. Його зафіксували за 18 км на північний захід від Кривого Рогу та за шість кілометрів на схід від Лозуватки.

Про жертви чи пошкодження житла у людей інформація наразі не надходила. 

Останнім часом сейсмологи почали фіксувати землетруси в Україні все частіше. Так 1 вересня підземні поштовхи були зафіксовані поблизу Кримського півострова. Сейсмічне коливання тоді зареєстрували в східній частині Чорного моря, приблизно за 20 кілометрів на південний схід від узбережжя Криму, на глибині шість км.

Цей землетрус сейсмологи схарактеризували як слабкий, що відчувається лише деякими людьми, переважно тими, хто перебуває в спокійному стані всередині будівель, особливо на верхніх поверхах.

16 вересня жителі Одещини також могли почути підземні поштовхи. Епіцентром землетрусу тоді стала Румунія, а сила землетрусу склала близько 5,3 бала. 

Також 4 жовтня “Ми-Україна” писав про нові підземні поштовхи в Одеській області. Усе через землетрус магнітудою 4,1, що стався в Румунії. Одеські ЗМІ підтвердили, що його було відчутно  поблизу Ізмаїльського району.

Головне